Vi følger historien om familien Kanne i Stavanger. Alle søsknene er igjen samlet i byen. Den geskjeftige Maia Kanne Fall er den som organiserer samværet i familien. 1920-tallet er vel plassert og man beveger seg inn i en oppgangstid preget av tekniske nyvinninger, deriblant radioapparatet og motorsykkelen. Fremsynte forretningsmenn investerer i aksjer. Så kommer oktober 1929; de internasjonale børskursene stuper og finanskrisen forplanter seg til Norge.
Andre verdenskrig bryter ut. Jøder fra Stavanger skal sendes i konsentrasjonsleir, blant disse Cecilias fortrolige venn, urmaker L. Silber. I Stavanger-avisene annonserer man i 1943 for auksjoner av jødiske eiendeler. Samme året viser Stavanger Kunstforening en utstilling med "Entartet kunst".
Med utgangspunkt i familien Kanne, som vi følger gjennom flere generasjoner, viser Risa hvordan den personlige historien samtidig også er del av en større, kollektiv beretning. Med lun humor og et empatisk blikk viser han hvordan man som individ er avhengig av andre mennesker og hvordan fjerne verdensbegivenheter kan få store virkninger i enkeltmenneskes liv i en liten by langt unna, også på et tidspunkt i historien der verden ennå ikke er globalisert.